omnit tag

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” bg_image=”2045″ bg_position=”center center” background_image_loading=”default” bg_repeat=”no-repeat” scene_position=”center” top_padding=”9%” bottom_padding=”9%” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”De bedste tips til en succesfuld ERP implementering” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Hvis I står foran en ERP implementering, vil I sikkert gerne vide, hvordan I øger sandsynligheden for, at det bliver en stor succes. Derfor vil vi herunder dele ud af vores erfaringer med ERP implementering. På den måde får I et bedre indblik i hvilken type opgave, det er, samt hvad man bør gøre – og ikke bør gøre – hvis implementeringen skal blive succesfuld.

Hvis man skal implementere et ERP system, er det vigtigt at vide, at det er en stor og krævende opgave, uanset hvor meget hjælp man får. Det kræver stadig mange interne ressourcer at sikre, at implementeringen bliver en succes. Således har virksomheden og dens medarbejdere også et stort ansvar for, at implementeringen af ERP systemet forløber glat. 

Derfor er der en række ting, man skal være opmærksom på. Hos Omnit har vi hjulpet en bred vifte af virksomheder med succesfulde implementeringer af ERP systemet Oracle NetSuite, som vi er en af Danmarks førende partnere for.

Hvis I vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer, er I mere end velkomne til at booke et gratis møde, hvor I kan høre mere.

BOOK ET GRATIS MØDE[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

De tre faser i en ERP implementering

Da implementeringen af et ERP system som nævnt er en lang proces, kan man passende inddele den i tre faser. 

De 3 ERP faser: Forberedelse, Implementering og Post-implementering

  1. Forberedelse

    I forberedelses-fasen er den grundlæggende opgave at finde ud af, hvilken ERP løsning og leverandør man skal vælge.For at kunne træffe disse valg skal man som virksomhed først og fremmest finde ud af, hvad man gerne vil bruge ERP systemet til. Her kan man passende sætte nogle KPI’er og samtidig undersøge, hvordan ERP systemet skal kunne hjælpe med disse. Det kan både være økonomiske KPI’er, men kan også sagtens være KPI’er for anvendelse af interne ressourcer.Samtidig skal I have sammensat et solidt team internt i virksomheden, der skal lede dele af eller hele projektet, så det kan nå sikkert i mål.

     

  2. Implementering

    Når I skal i gang med selve implementeringen af jeres valgte ERP system, bliver migrering af data en af hovedopgaverne. For at I kan bruge jeres system på en ordentlig måde, er det simpelthen vigtigt, at al dataen fra jeres virksomhed kommer over i det nye system. I denne fase er det vigtigt med løbende test, så man sikrer sig, at man har fået lavet de forskellige data-migreringer ordentligt. Derudover er udgangspunktet for NetSuite, at der vælges out-of-the-box løsninger, som passer jeres virksomhed bedst muligt, og som specialiserer de vigtigste processer for jer. Typisk vil 80% af implementering være out-of-the-box løsninger, mens de sidste helt specifikke virksomhedsprocesser bliver special-tilpasset.

    Dette giver store fordele i forhold til at komme hurtigt i gang med NetSuite og minimerer implementeringsrisici, samtidig med at special-tilpasningerne gør at systemet forsat tilpasses jeres virksomhed. I denne fase vil I også opleve meget kontakt med jeres ERP leverandør, da der heri kan opstå flere uforudsete situationer. Derfor er det også vigtigt, at I har fået opstillet nogle gode og klare retningslinjer for kommunikation og statusmøder med jeres leverandør.

     

  3. Post-implementering

    Når jeres ERP system er blevet implementeret ordentligt, begynder oplæringen af medarbejderne internt i virksomheden, så alle kan bruge systemet, og så I som virksomhed kan begynde at høste frugterne af de fordele, ERP systemer vil give jer.Det er en opgave, som er lidt forskellig afhængig af virksomhedens størrelse og kompleksitet, men under alle omstændigheder er det også noget, vi gerne hjælper med hos Omnit. Vi tilbyder grundig oplæring og undervisning i alt, der omhandler NetSuite systemet og jeres konto – lige fra online træning til fysiske workshops i alle moduler i NetSuite. Det kan være alt fra korrekt brug af lagermodulet, til hvordan jeres finansafdeling får det bedste ud af systemet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

4 gode tips til succesfuldt at implementere et ERP system

Gennem vores erfaringer med implementering af ERP systemer, har vi på tætteste hånd oplevet, hvilke faktorer der spiller ind og afgør, hvor gnidningsfri og succesfuld en implementering bliver. Derfor har vi herunder samlet 4 gode tips til, hvordan jeres implementering bliver en succes.

  1. Definér mål og læg strategi på forhånd

    Hvis man ikke tydeligt klarlægger præcist, hvad ERP systemet skal hjælpe med, bliver det svært at vælge system og senere finde ud af, hvordan det har hjulpet jer. I kan både sætte mål for ‘hårde’ værdier som økonomiske nøgletal eller ‘bløde’ værdier som eksempelvis øget arbejdsglæde.

     

  2. Sammensæt verdens bedste projekt-team

    For at resten af virksomheden kan udnytte ERP systemet på bedste vis når implementeringen er afsluttet, er det vigtigt, at der fra start bliver sat et godt projekt-team, som kan være med til at sikre, at jeres ERP system bliver sat op på den helt rigtige måde for netop jeres virksomhed.

     

  3. Hav løbende dialog med jeres ERP-leverandør

    Da implementering af et ERP system kan tage tid, er det vigtigt, at man løbende holder en tæt dialog med sin ERP leverandør. Opstil klare linjer for kommunikation og statusmøder, så I hurtigt kan adressere og løse eventuelle udfordringer.

     

  4. Prioritér tid og ressourcer til træning

    Manglende træning, i hvordan ERP systemet virker, er en af de største årsager til, at ERP projekter fejler. Derfor skal I prioritere tid og ressourcer til at oplære medarbejderne i systemet, så de kan bruge det ordentligt og udnytte alle dets fordele.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]