omnit tag

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”padding-15-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” bottom_margin=”9%” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ background_image=”1890″ background_image_position=”center center” background_image_loading=”default” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=””][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, og det er et værktøj til at understøtte forretningsprocesserne i din virksomhed. Disse systemer bliver brugt af rigtig mange virksomheder, fordi den smarte software hjælper dem med at holde styr på deres forskellige forretnings relevante aktiviteter, såsom salg og indkøb.

Kort sagt er formålet med en ERP-løsning, at virksomheden får samlet alle de vigtige administrationssystemer i ét samlet system. Selvom det hedder Enterprise Resource Planning, er det heldigvis ikke kun enterprise-virksomheder, der kan drage fordel af et ERP-system.

Hvad er et ERP-system?

I alle virksomheder foregår der et hav af forskellige aktiviteter, der på forskellige måder er vigtige i forhold til at holde virksomheden kørende. Disse processer er selvsagt vigtige at holde styr på, hvilket hurtigt kan blive svært og uoverskueligt, hvis hver enkelt aktivitet beror på et separat administrationssystem.

Med et ERP-system samler man alle aktiviteterne under ét tag. Her bliver de forskellige arbejdsprocesser koblet sammen på tværs af afdelinger og funktioner. 

I et ERP-system vil du bl.a. kunne samle processerne for:

Ved at bygge det hele op som én stor database kan medarbejdere på tværs af afdelinger håndtere deres arbejdsopgaver i samme system. På den måde undgår I som virksomhed at skulle arbejde i mange forskellige systemer og opdatere data mange forskellige steder. Et ERP-system vil dermed gøre jeres arbejdsprocesser meget mere smidige og fleksible.

Hvordan adskiller et ERP-system sig fra et traditionelt økonomisystem?

Før de første ERP-systemer så dagens lys i slutningen af 90’erne, brugte de fleste virksomheder traditionelle økonomi- og regnskabssystemer – så hvordan adskiller en ERP-løsning sig fra disse?
En af de store forskelle er, at et ERP-system er en langt mere holistisk løsning. F.eks. ville et traditionelt økonomisystem oftest kun dække over bogholderiets arbejde med salg, indkøb og fakturering.
Her kan et ERP-system langt mere. Udover ovennævnte vil det således også kunne hjælpe med eksempelvis HR, regnskab og lagerstyring. Kort sagt er en ERP-løsning den overordnede IT-løsning, som kan holde styr på hele din virksomheds økosystem. 

Du kan følge hele flowet i realtid og se med, lige fra ordren kommer ind, til når den bliver sendt fra lageret, og når der senere skal faktureres. 

Hvordan skaber en ERP-løsning værdi?

Hvordan en ERP-løsning skaber værdi for din virksomhed, afhænger i nogen grad af, hvilken størrelse virksomheden har, samt hvilken branche den opererer i.

Men overordnet kan man heldigvis se, at et ERP-system skaber værdi for virksomheder på flere forskellige måder. Først og fremmest fordi det hjælper medarbejderne til at arbejde langt mere effektivt på tværs af afdelinger. Det er systemet i stand til, fordi alle konstant kan se realtidsdata fra én og samme centrale løsning.

Samtidig giver et ERP-system en meget større mobilitet. Processerne vil automatisk blive mere agile, bl.a. fordi medarbejderne kan tilgå systemet og dets data, uanset hvor de befinder sig. Så hvis I f.eks. har en medarbejder ude hos en kunde, er det super nemt for medarbejderen hurtigt og effektivt at klare alle sine opgaver på stedet. Medarbejderen vil hurtigt kunne tjekke lagerstatus, lave en fakturering eller registrere tid.

Derudover giver et ERP-system god indsigt i virksomhedens sundhed, fordi man nemt kan trække nøgletal direkte ud af systemet. Systemet rummer data på alt fra indtægter, udgifter, lagerbeholdning mv., hvorfor det er muligt at bruge ERP til planlægning, budgettering og til anden statistik. Det giver jer endnu mere viden og indsigt, som kan være et super vigtigt beslutningsgrundlag at have, når der træffes vigtige beslutninger for virksomheden.

 

Fordele og ulemper ved et ERP-system

ERP-systemer tilbyder rigtig mange fordele for virksomheder i alle størrelser. Ved at have dine vigtigste data samlet ét sted kan du virkelig effektivisere virksomhedens daglige drift. Ligeledes bliver de vigtige indsigter om virksomheden langt mere tilgængelige, da du hele tiden kan se data i realtid fra de forskellige grene af virksomheden.

Hvis man som virksomhed overgår til en ERP-løsning, vil man således kunne opleve følgende:

 • Større medarbejderproduktivitet
 • Mere fleksible arbejdsprocesser
 • Minimalt administrationsarbejde
 • Bedre kommunikation på tværs af virksomheden
 • Forbedret indblik i virksomhedens generelle udvikling

Omvendt er der faktisk ikke de store ulemper ved et ERP-system. Tidligere kunne der være bekymringer angående datasikkerhed og hacking, men i dag er kravene til de forskellige systemers teknologi så store, at det ikke længere bør være en bekymring.

En lille ulempe ved ERP-systemer er, at det tager noget tid at implementere succesfuldt. Alt godt kommer til den, der venter, men man skal altså ikke forvente, at man kan migrere og samle al virksomhedens data på én enkelt dag eller to. Læs mere om, hvordan I succesfuldt vælger og implementerer det rigtige ERP-system. Fordi de forskellige udviklere af ERP-systemer løbende udvikler deres software, vil I formentlig opleve, at I får nogle løbende udgifter til opgraderinger af systemet. Derudover kan der også være udgifter forbundet med vedligehold af ERP-systemet.

 

Hvilke virksomheder kan drage fordel af et ERP-system?

Det korte svar er, at alle virksomheder kan drage fordel af et ERP-system. Uanset om man har en lille iværksættervirksomhed eller en større virksomhed med flere afdelinger, vil man med fordel kunne anvende et ERP-system. Systemerne kan nemlig skaleres efter den enkelte virksomheds behov.

Er du iværksætter med et enkeltmandsfirma, kan du f.eks. bruge ERP til at gøre bogføringen nemmere, mens du kan få styr på alt fra lager, produktion og bestillinger, hvis du sidder hos en producerende virksomhed. De helt store virksomheder kan derudover også bruge ERP-løsninger til at optimere interne arbejdsgange, afrapportering og automatisering.

Integrationer med ERP

Et ERP-system åbner op for en verden af muligheder, når det kommer til integrationer med andre systemer og specialudviklede apps. Forestil dig en webshop, der automatisk overfører alle køb, leveringer, returneringer, delleveringer, fragt og moms til regnskabssystemet. Eller en butik eller et lager, der bruger en stregkodescanner til at forbinde ERP med lagerstyring og regnskab. Begge ting kan lade sig gøre.

Men integrationer behøver ikke kun at dreje sig om tal – det kan også omfatte produkter og mennesker. Hvad med en virksomhed, der aflønner efter resultater, og derfor har brug for at trække data på hver enkelte ansattes kunder, typen af solgte produkter, avancen på produkterne m.m. for at beregne medarbejderens løn og bonus? Eller virksomheder, der integrerer ERP med et CRM for at få bedre overblik over salgsarbejdet, markedsføringsindsatser og projektsamarbejde mellem afdelingerne? Igen kan begge ting sagtens lade sig gøre.

Kort sagt er der altså masser af muligheder for at integrere ERP-systemet med andre systemer og apps og derved skabe mere effektive arbejdsprocesser og bedre resultater for din virksomhed.

5 tegn på at din virksomhed har brug for et ERP-system

Er du træt af at kæmpe med et gammelt og forældet system, som begrænser din virksomheds vækst? Det kan være et tegn på, at du har brug for at opgradere til et nyt ERP-system. Her er nogle indikationer på, at det er på tide at gøre netop det:

 

  1. Dit nuværende system begrænser din vækst
   Selvom du har klaret dig fint med de grundlæggende funktioner, kan det være, at du er ved at nå grænsen for, hvad dit nuværende system kan håndtere. Hvis du ønsker at udvide og vokse, har du brug for et mere fleksibelt ERP-system, der kan følge med din virksomheds vækst.

  2. Du jonglerer med adskilte systemer
   I takt med at teknologien udvikler sig, opdager du, at dine forskellige systemer ikke fungerer sammen på den bedste måde. Du finder måske ud af, at dit nye regnskabsprogram ikke er kompatibelt med dit gamle HR-system, og du bruger for mange ressourcer på at forsøge at få det hele til at hænge sammen. Dette undgås med det rette ERP-system.

  3. Du kan ikke opfylde dine kunders behov
   Hvis både dine medarbejdere og kunder er mobile, og dit nuværende system ikke kan tilpasses deres behov, så er det på tide at investere i et nyt system, der kan tilbyde fleksibilitet. Ved at give dine medarbejdere de rigtige værktøjer kan du nemmere opfylde kundernes forventninger, og derved kan du opretholde din konkurrencefordel.
  4. Dine medarbejdere bruger for meget tid på manuel dataindtastning
   Hvis du har ansatte, der bruger timer på manuelt at indtaste data i forskellige systemer eller regneark, kan det være et tegn på, at din virksomhed har brug for en mere integreret og automatiseret løsning som et ERP-system.
  5. Mangel på realtidsinformation
   Hvis du oplever en forsinkelse i at opnå adgang til opdaterede oplysninger om din virksomheds ydeevne, kan det være på tide at implementere et ERP-system, der giver data og rapportering i realtid.

Hvilket ERP-system skal man vælge?

På markedet er der flere ERP-systemer at vælge imellem. Vi anbefaler altid, at I som virksomhed grundigt undersøger de forskellige systemers konkrete funktioner, så I kan finde det bedste match.

Omnit er Danmarks førende Oracle NetSuite partner, og det er selvfølgelig også den ERP-løsning, vi anbefaler. NetSuite er et utroligt funktionsrigt system, der med stor fleksibilitet kan tilpasses den enkelte virksomhed. Med NetSuite får man det førende Cloud ERP-system, som er en fremtidssikret softwareløsning, der gør det nemt at skalere din virksomhed.

Hvis du vil høre mere om, hvordan Omnit kan hjælpe din virksomhed med NetSuite, kan du booke et gratis møde og høre mere.

 

BOOK GRATIS MØDE

 

FAQ

Hvad er et ERP system?

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, og det er et værktøj til at understøtte forretningsprocesserne i din virksomhed, såsom f.eks. indkøb, salg, regnskab mv.

Hvordan fungerer et ERP system?

Et ERP system er én samlet IT-platform, hvorfra alle virksomhedens aktiviteter styres. Både ordrebehandling, lagerstyring, tidsregistrering og meget andet kan styres herfra. Med den centrale styring bliver processerne langt mere agile og effektive, og virksomheden kan drage fordel af de nye indsigter, et ERP system giver.

Hvorfor ERP system?

Det er en god idé at anvende et ERP system, fordi det giver din virksomhed fordele såsom større medarbejderproduktivitet, mere fleksible arbejdsprocesser, minimalt administrationsarbejde, bedre kommunikation på tværs af virksomheden og et forbedret indblik i virksomhedens generelle udvikling.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]