omnit tag

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” bg_image=”2084″ bg_position=”left top” background_image_loading=”default” bg_repeat=”no-repeat” scene_position=”center” top_padding=”9%” bottom_padding=”9%” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” enable_gradient=”true” color_overlay=”#8b8580″ overlay_strength=”0.8″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Hvad er fordelene og ulemperne ved et ERP system?” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Du hører om ERP systemer alle vegne, ERP dit og ERP dat – hvorfor er det vigtigt et system, hvad er fordelene ved at bruge et ERP-system – og hvad er ulemperne?

ERP er en forkortelse for Enterprise Ressource Planning, og kort fortalt betyder at alle de aktiviteter du foretager dig i din virksomhed kan samles under samme tag og samme system. Man kan hurtigt rage sig en masse små systemer og apps til sig, når man skal have styr på både finans, indkøb, lager, osv. – men det løser et ERP-system ved at skabe et samlet økosystem, hvor du kan til- og frakoble instrumenter som du har behov for.

Du kan læse mere om ERP her

Hvad bruges et ERP-system til?

Med ERP-systemet holder du styr på hele virksomhedens operationer på samme tid, og sørger for at de enkelte afdelinger spiller sammen. Dette giver et fantastisk overblik og overskud til at bruge kræfter på at vokse andre dele af din virksomhed – helt uden at skulle bekymre sig om det administrative.
Med et ERP-system kan mange af dine forretningsprocesser blive automatiseret, og køre helt af sig selv – systemet udnytter teknologien til at optimere din forretning, og køre operationerne på den mest optimale måde. Fra toppen af forsyningskæden, helt ned til bunden.

Fordele ved ERP

Der er mange fordele ved et ERP-system, og udover at hele virksomhedens operationer bliver administreret på samme tid, er nogle af fordelene:

  1. Strømlinet kommunikation på tværs af hele virksomheden
  2. Lettere problemløsning, idet afdelingerne spiller sammen i systemet
  3. Real time indblik i hvordan virksomhedens situation forholder sig på hvert et tidspunkt
  4. Mere tid til ”alt det sjove” i virksomhedsdriften, da det administrative er digitalt og automatiseret
  5. Konkurrenceevnen bliver øget, idet overblikket over hele virksomhedens aktiviteter lægger grobund til bedre beslutningstagning
  6. Du slipper for utallige små systemer og apps for at holde styr på virksomhedens aktiviteter
  7. Alle medarbejdere sidder i samme system, og har adgang til samme data i real time

Hvad er fordelene ved at flere medarbejdere kan dele data i et ERP-system?

Siden alle medarbejdere kan tilgå den samme data og de samme funktioner, er den interne kommunikation mellem afdelingerne, og på tværs af hierarkier strømlinet. Alle har samme information at tage beslutninger ud fra, og alle kan redigere og ændre informationer i real time. Med en strømlinet datadeling kan der ikke opstå misforståelser og problemer – alle medarbejdere kan tilgå samme data, og træffe informationsbaserede beslutninger – Læs gerne vores blog om GDPR i et ERP system, og lær hvordan behandling af persondata foregår.

Med så mange fordele ved at implementere et ERP-system, kan det næsten ikke blive bedre – men at implementere ERP er ikke bare en hurtig beslutning, det tager tid og kræver tålmodighed og masser af indsats.

Ulemper ved ERP

Selvom der ikke findes særlig mange ulemper ved at implementere et ERP-system, er det en beslutning der skal tænkes grundigt igennem inden man investere i et nyt ERP-system. Det er et omstændigt system, og alt eksisterende data I har på hele virksomhedens forsyningskæde skal migreres fra de daværende systemer, til jeres valgte ERP-system. Good things comes to those who wait – og det gælder især når det kommer til ERP implementering.
Jeres team skal trænes, forberedes og øves i at benytte det nye system, og det kan være forholdsvist omstændigt og langsommeligt. Efter implementeringen er fuldført kan der ligeledes sagtens være opdateringer og ændringer i systemet, som I gerne vil have gennemført. Det gode ved ERP-systemer er at du kan personalisere det efter virksomhedens behov – men det kan også skabe følelsen af, at implementeringsprocessen af ERP aldrig helt er fuldført.

Men hele processen kan gøres gnidningsfrit med en kvalificeret ERP-leverandør i jeres valgte system – her hos Omnit er vi certificerede NetSuite partnere, og vi er her lige netop til at hjælpe virksomheder med at implementere deres NetSuite ERP-system. Hos os sætter vi ikke bare et punktum efter implementeringen er fuldført, og smutter – vi er med fra begyndelsen til slutningen. Igennem de gode og svære perioder – og vi vil rådgive jer både i alle fordelene ved et ERP-system, men også især ulemperne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]